Stromend door de overgang

Tijdens de overgang vinden zowel op mentaal, emotioneel, somatisch en seksueel gebied enorm veel veranderingen plaats. Dat beïnvloed niet alleen jou als vrouw, maar heeft ook een grote impact op je directe omgeving. Je kijkt terug op je leven, vraagt je af of je wel ‘alles’ uitje leven gehaald hebt. Of je je talenten volledig benut hebt en of je wel of niet met je huidige partner door wilt gaan. Je stelt nieuwe doelen om te genieten van een mooie toekomst.

Lichaam en geest geven een waarschuwingssignaal dat nu de periode is aangebroken om werkelijk naar je lichaam en geest te luisteren. Om open te staan voor veranderingen en je wellicht lang verstopte gevoelens te verwelkomen en te omarmen. Pas dan kom je bij je diepste pijn. Door oprecht te voelen en door de pijn te gaan, kan transformatie van oude patronen, gedrag en overlevingsstrategieën plaatsvinden. Door te luisteren naar je innerlijk weten, pak je de kans om via dit pad van zelfontplooiing naar je ware, wijze oorspronkelijke zelf te keren!

Met behulp van psychodynamische therapie krijg je inzicht in je overlevingsstrategieën en familiesystemen en laat je oude patronen los. Oude, diep verscholen trauma’s die juist in deze levensfase aan de oppervlakte komen, kunnen worden verwerkt. Met de aangereikte tools kan ook jij stromend door de overgang gaan. Je partner en kind(eren) zijn welkom tijdens een of meerdere sessies inzicht te krijgen in de veranderingen tijdens deze fase en de invloed hierop in de relatie en het gezin.

Voor het omgaan met opvliegers werk ik met wetenschappelijk bewezen hypnotherapie methoden. Daarnaast met een kernversterkingsmethode die mij enorm hielp: voortaan verwelkom je opvliegers en komt meer in balans.

Deze laatstgenoemde methode is een van de onderdelen tijdens de workshops ‘Stromend door de overgang”.